keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Unelmat


Kukapa ei näitä unelmia rakastaisi? Pikkuleivät onnistuvat (ainakin melkein) aina niin amatäärileipurilta kuin ammattilaiseltakin. Tästä ohjeesta jätin mantelit pois. Kun tuota hirvensarvensuolaa metsästin, ei sitä peruskaupoista löytynyt, ja kun minut ohjattiin apteekkiin, oli se sieltäkin loppu. Korvasin sen leivinjauheella (hirvensarven suolaa käytetään kuiviin pikkuleipiin antamaan kohotusta ja mureutta). Taikinasta tuli todella muruinen, tankojen muotoilu oli työn ja tuskan takana, mutta kyllä loppujen lopuksi sai niistä puristelemalla pikku palleroita. Manteleiden painaminen taikinapalloihin olisi ollut mahdottomuus niiden murenevan koostumuksensa takia. Ihan mallikelpoisia unelmia niistä kuitenkin tuli.

50 kpl
Ainekset:
 100 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
1 dl öljyä
1 tl hirvensarvensuolaa
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
25 mantelia

Ohje:
Sekoita keskenään rasva, sokeri ja vanilliinisokeri. Lisää öljy vähän kerrallaan. Sekoita hirvensarvensuola pieneen jauhomäärään ja lisää taikinaan, samoin loput jauhot. Kalttaa mantelit ja halkaise ne.


Leivo taikinasta kaksi tankoa. Paloittele tangot, leivo paloista pyöryköitä ja nosta ne voidelluille pelleille. Paina mantelinpuolikas lujasti kuhunkin pyörykkään.


Paistaminen: Paista pikkuleipiä uunin keskiosassa 150 C:ssa n. 20 minuuttia.


Säilytys: Tölkissä n. 3 viikkoa, pakastimessa n. 3 kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti