maanantai 21. toukokuuta 2012

Browniet


Noniin, ensimmäinen leivontaprojektin resepti ei täysin onnistunut (kuten kuvasta näkyy). Tein sen kyllä ohjeen mukaan, mutta minun oli jätettävä ohjeen pähkinät laittamatta allergian takia, joten se saattoi olla osuutena taikinan löysäksi jäämiseen. Tällaisissa suklaaleivoksissa, kuten browniet tai mutakakku, onkin vaikeaa saada se juuri kypsäksi: tiivis, mutta löysähkö sisältä. Myöskin kunnollinen jäähdytys olisi tehnyt ihmeitä, mutta minä taisin olla ainoa, joka olisi malttanut tarpeeksi odottaa... Näin käy ahneille. Browniet ovat parhaita vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kera.

n. 30 palaa
Ainekset:
125 g tummaa levysuklaata
2 dl (80 g) saksanpähkinän sydämiä
2 dl vehnäjauhoja
1/2 maustem. suolaa
2 tl vanilliinisokeria
100 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
4 munaa

Ohje:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.


Rouhi pähkinät ja sekoita ne jauhojen, suolan ja vanilliinisokerin kanssa.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.


Lisää suklaa ja jauhoseos rasva-munavaahtoon.


Kaada taikina hyvin voidellulle uunipannulle, 20 x 30 cm. Pannun voi myös vuorata leivinpaperilla.


 Paistaminen: Paista 175 C :ssa uunin keskiosassa n. 20 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä. Leikkaa levy tasakokoisiksi neliöiksi.

 
Säilytys: Tölkissä 2-3 päivää, pakastimessa n. 3 kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti