maanantai 28. toukokuuta 2012

Tulinen nakkikeitto


Tämä keitto on IHANAA! Makuja ja tulisuutta rakastavalle suosittelen. Ja taitaa olla muuten ensimmäinen nakkikeitto, jonka olen tehnyt. Perunat kannattaisi olla jauhoisia, minä käytin yleisperunoita, ja keittoaika pidentyi reilut 5 minuuttia.

4 annosta
Ainekset:
2 tl öljyä
pala purjoa
3 perunaa
2 prk (800g) tomaattimurskaa
1 dl chilistä tomaattikastiketta
7 dl vahvaa lihalientä
1 ps (200g) vihreitä papuja pakasteena
300 g voimakkaasti maustettuja nakkeja
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
1 nippu persiljaa

Ohje:
1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputtu purjo ja paloitellut perunat ja anna niiden pehmetä hetki.


2. Lisää tomaattimurska, tomaattikastike ja lihaliemi ja anna hautua 5 minuuttia.


3. Lisää joukkoon pavut ja paloitellut nakit ja keitä vielä 10 minuuttia.

4. Mausta valmis keitto pippurilla, sokerilla ja silputulla persiljalla. Tarjoa heti. Tulisen keiton nakit voi korvata grillatulla kanalla tai paahdetulla pekonilla.

1 kommentti: