perjantai 18. toukokuuta 2012

Kookos-lohikeitto


Näin flunssassa teki mieli tehdä joku keitto, mutta en suostunut tekemään mitään liian tuttua (sosekeitto, juureskeitto, minestrone....), ja olen rakastunut kookosmaidon makuun, joten tätä päädyin tekemään. Tein pari pientä muutosta ohjeeseen: lisäsin yhden sellerinvarren, koska niitä oli tyhjänpanttina jääkaapissa, ja kun ohjeen mukaan nuudelit keitetään erikseen ja annostellaan kuppeihin, minä lisäsin ne ihan lopuksi keiton sekaan. Edeltävästä sovelluksesta seurasi se, että jonkin aikaa kattilassa oltuaan nuudelit imivät kaiken nesteen keitosta, ja siitä tulikin pikemminkin nuudelit lohikastikkeella. Mutta hyvää se oli silti, ja erittäin helppo tehdä. Kannattaa kokeilla!


8 annosta
Ainekset:
1 sipuli
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl kurkumaa
2 tl öljyä
8 dl kalalientä
1 prk (165 ml) kookosmaitoa
300 g pakastelohikuutioita
1 pieni paksoi-kaali tai
1/2 kiinankaalia
2 rkl limetin mehua
tuoretta punaista chiliä
125 g riisinuudeleita
LISÄKSI:
tuoretta korianteria

Ohje:
1. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen kurkuma ja hienonnettu sipuli sekä inkivääriraaste. Anna ainesten pehmentyä kattilassa miedolla lämmöllä.


2. Lisää kattilaan kalaliemi, kookosmaito ja lohikuutiot. Kuumenna keitto kiehuvaksi.


3. Hienonna paksoi tai kiinankaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää suikaleet limetinmehun ja hienonnetun chilin kanssa keittoon. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Keitä riisinuudelit toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit huolellisesti ja annostele ne kuppeihin keiton kanssa.



4. Mausta keitto tuoreella korianterilla tai tatsoi-yrtillä. Lohen voi korvata muulla kalalla, kuten pakasteseitillä tai kuhalla, tai katkaravuilla. Chilin määrä vaikuttaa keiton maun voimakkuuteen.


2 kommenttia: