perjantai 23. heinäkuuta 2010

Omena-porkkanakakku


Tämä kakku on yksi suosikeistani: se on yksinkertainen, mutta silti aina yhtä hyvää. Kuorrutus on vain vähän hankala, kakun täytyy olla täysin jäähtynyt ja kuorrutuksen melko tuhtia, jotta pysyy tämänmallisen kakun päällä. Tosin ulkonäöllä ei ole mitään väliä kun tätä pääsee maistelemaan!

Ohje:
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl porkkanaraastetta
2 dl omenaraastetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
50 g margariinia
4 dl tomusokeria

2 rkl maitoa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä raasteiden ja maidon kanssa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauheella jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista omena-porkkanakakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sulata rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri ja maito. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle lastan tai veitsen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti