perjantai 23. heinäkuuta 2010

Paprikasalaatti rucolapedillä


Tuli kokeiltua vähän erilaista salaattia kuin yleensä, ja hyvää tuli. Munakoisoa olen harvoin laittanut salaatteihin, mutta tämän jälkeen tulen laittamaan useamminkin. Varsinkin paahdettuina munakoiso ja paprika ovat ihanan pehmeitä ja sopivat hyvin kirpakan rucolan seuraksi.

Ohje: (neljälle)
munakoiso
suolaa
3 paprikaa
rucolaa
1 prk mozzarellapalloja (basilikaöljyssä)
2 rkl basilikaöljyä juustopurkista
1/2 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria
suolaa

Pese munakoiso ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa. Anna viipaleiden itkettyä 10 minuuttia uunipellillä leivinpaperin päällä.

Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lado paprikat uuninpellille kupera puoli ylöspäin munakoisojen viereen.

Pyyhi munakoisoviipaleille tiivistynyt vesi talouspaperilla. Sivele pintaan kevyesti juustopurkissa olevaa basilikaöljyä.

Paahda kasviksia grillivastuksen alla (uunin ylimmällä tasolla) 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet pintaansa väriä.


Leikkaa paprikat viipaleiksi ja vedä halutessasi terävällä veitsellä kuoret pois. Leikkaa munakoisot annospaloiksi.

Kumoa kasvikset kulhoon. Lisää mozzarellapallot, valkoviinietikka, öljy, ruohittua mustapippuria ja ripaus suolaa. Sekoita.

Nosta rucolaa pediksi lautaselle ja nostele paprikaseosta päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti