Leivoin tällaisen leivän, jonka pohjasta tuli rapea (ehkä koska käytin leivinpaperia, enkä voidellut peltiä, kuten ohjeessa käsketään). Käytin kuivahiivaa, jonka sekoitin pieneen määrään jauhoja. Aika perusleipä, sopii salaattien ja keittojen lisäkkeeksi.
4kpl
Ainekset:
25 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
n. 1,5 litraa vehnäjauhoja
Ohje:
Murenna hiiva kulhoon. Sekoita vesi ja öljy. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, 37 C. Kaada hieman nestettä hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
Lisää joukkoon loppu neste, suola ja suurin osa jauhoista.
Alusta taikinaa voimakkaasti kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kohota peitettynä 45-60 minuuttia.
Vaivaa loput jauhoista taikinaan kulhossa ja työlaudalla. Leivo taikinasta pieniä pulleita pitkänomaisia leipiä.
Nosta ne voidellulle pellille ja kohota peitettyinä lähes kaksinkertaisiksi, n. 30 minuuttia. Viillä taikinaan terävällä veitsellä pari pitkää viiltoa.
Paistaminen: Paista leipiä uunin alaosassa 225 C:ssa 25-30 minuuttia. Anna leipien jäähtyä peittämättä ritilän päällä.
haha ihana, "säilyy pakastimessa n.vuoden":D ja eiks se oo lisUke eikä lisÄke...tai kai se on ihan sama emt mistä minä tiedän:D
VastaaPoistajoo hyvin säilyy! ja mun mielestä lisäke on esim leipä tai pasta, ja lisukkeet on sit vähä pienempii ruoan "sivussa" olevia juttuja :D
Poistaniii piti myös sanoa että HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ=)
VastaaPoistakiitos!
Poista