maanantai 28. toukokuuta 2012

Italialainen leipä


Leivoin tällaisen leivän, jonka pohjasta tuli rapea (ehkä koska käytin leivinpaperia, enkä voidellut peltiä, kuten ohjeessa käsketään). Käytin kuivahiivaa, jonka sekoitin pieneen määrään jauhoja. Aika perusleipä, sopii salaattien ja keittojen lisäkkeeksi.

4kpl
Ainekset:
25 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
n. 1,5 litraa vehnäjauhoja

Ohje:
Murenna hiiva kulhoon. Sekoita vesi ja öljy. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, 37 C. Kaada hieman nestettä hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee. 


Lisää joukkoon loppu neste, suola ja suurin osa jauhoista. 


Alusta taikinaa voimakkaasti kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kohota peitettynä 45-60 minuuttia.


Vaivaa loput jauhoista taikinaan kulhossa ja työlaudalla. Leivo taikinasta pieniä pulleita pitkänomaisia leipiä. 


Nosta ne voidellulle pellille ja kohota peitettyinä lähes kaksinkertaisiksi, n. 30 minuuttia. Viillä taikinaan terävällä veitsellä pari pitkää viiltoa.

Paistaminen: Paista leipiä uunin alaosassa 225 C:ssa 25-30 minuuttia. Anna leipien jäähtyä peittämättä ritilän päällä.


Säilytys: Leipä pitää syödä paistotuoreena. Se säilyy pakastimessa n. vuoden.


4 kommenttia:

  1. vilpertti on ekspertti28. toukokuuta 2012 klo 9.29

    haha ihana, "säilyy pakastimessa n.vuoden":D ja eiks se oo lisUke eikä lisÄke...tai kai se on ihan sama emt mistä minä tiedän:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo hyvin säilyy! ja mun mielestä lisäke on esim leipä tai pasta, ja lisukkeet on sit vähä pienempii ruoan "sivussa" olevia juttuja :D

      Poista
  2. niii piti myös sanoa että HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ=)

    VastaaPoista