Herkullinen ja suhteellisen helppotekoinen lasagne. Ohje on vegaaninen, mutta itse käytin valkokastikkeessa 2 dl juustoraastetta (en ole kaupoista vielä löytänyt oluthiivahiutaleita). Laiton juustoraastetta myös kuorrutteeksi.
neljälle
Ainekset:
täysjyvälasagnelevyjä
Tomaattikastike:
öljyä kuullottamiseen
1 iso sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 kasvisliemikuutio
500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl pizzamaustetta
1 iso porkkana raastettuna
oliivirenkaita
2 dl tummaa soijarouhetta
1,5 dl vettä
Valkokastike:
4 rkl vegaanista margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
7,5 dl kauramaitoa
1 dl oluthiivahiutaleita
0,5 tl valkopippuria jauheena
tai 1 tl viherpippuria kämmenpohjassa murskattuna
1 tl muskottipähkinää
Ohje:
Kuullota sipuli ja valkosipuli ruokaöljyssä kattilan pohjalla.
Lisää muut ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Sulata margariini ja sekoita vehnäjauho siihen.
Kaada kauramaito hitaasti joukkoon ja sekoita voimakkaasti, jottei tule paakkuja. Käytä tarvittaessa vispilää.
Lisää loput ainekset, kuumenna ja sekoita, kunnes kastikkeesta tulee tasaista.
Kaada ohut kerros valkokastiketta uunivuoan pohjalle ja aseta sen päälle lasagnelevyjä. Levitä vuokaan kolmasosa tomaattikastikkeesta ja neljäsosa valkokastikkeesta ja uusi kerros lasagnelevyjä.
Kaada loput valkokastikeesta viimeisen kerroksen päälle.
Paista 200 asteessa puoli tuntia, käännä virta pois päältä ja jatka vartti jälkilämmöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti