keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Appelsiinileipä


Raikas ja aurinkoinen appelsiinileipä tuo vaihtelua perussämpylöiden ja ruisleipien keskelle. Erityisen vahva appelsiinin maku leivässä oli positiivinen yllätys. Tulee varmasti tehtyä tämä toistekin.

2kpl
Ainekset:
50 g hiivaa
3 dl vettä
0,5 dl öljyä
2 dl puristettua appelsiinimehua
2 tl suolaa
n. 1,5 litraa hiivaleipäjauhoja
Täyte:
50 g margariinia tai voita
  2-3 tl raastettua appelsiininkuorta
Voiteluun:
vettä
Ohje:
Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä vesi ja öljy reilusti kädenlämpöiseksi, 40 C. Lisää appelsiinimehu. Kaada hieman nestettä hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää loppu neste, suola ja lähes kaikki jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja. Peitä taikina leivinliinalla.


Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, 30-40 minuuttia.


Kumoa taikina jauhotetulle työlaudalle ja alusta siihen loput jauhot. Jaa taikina kahtia. Kaaviloi kumpikin pala 20 x 28 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Pehmitä rasva ja sekoita siihen appelsiininkuori. Jaa täyte levyjen päälle.


Kääri levyt rullalle ja nosta ne sauma alaspäin leivinpaperille peitetylle pellille. Pistele taikinarullat ja kohota ne kaksinkertaisiksi.


Paistaminen: Paista leipiä uunin alaosassa 200 C:ssa 20-30 minuuttia. Voitele leivät vedellä juuri ennen kuin otat ne uunista. Anna leipien jäähtyä ritilällä leivinliinalla peitettyinä.


Säilytys: Leipä on parhainta juuri paistettuna. Se säilyy leipälaatikossa tai muovipussissa 1-2 päivää, pakastimessa n. 6 kuukautta.

2 kommenttia:

  1. Tämäpäs oli mielenkiintoinen ohje! Pitäisi varmaan kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista