sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Nopeatekoinen marjakakku


Kuvat kertoo kaiken. Oli syntisen hyvää. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ainekset:
100 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
2 munaa
Täyte:
2-3 dl tuoreita marjoja
tai n. 200 g pakastemarjoja
  Pinnalle:
tomusokeria
Ohje:
Voitele ja jauhota pyöreä tai neliskulmainen, n. 1,5 litran kakkuvuoka tai irtopohjainen vuoka. Vuoan pohjalle voi panna voidellun voi- tai leivinpaperin.
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Perkaa marjat / Sulata pakastetut marjat. Yhdistä kakkuainekset kulhossa ja sekoita taikina tasaiseksi.


Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat pinnalle.


Paistaminen: Paista kakkua ritilällä uunin alaosassa 175C:ssa 25-30 minuuttia eli kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Seulo pinnalle tomusokeria ennen tarjolle tuontia.




Säilytys: Säilyy 3-4 päivää viileässä paikassa peitettynä muovi- tai alumiinifoliolla, pakastimessa n. 6 kuukautta.

1 kommentti: